Vad gör en restaurangkonsult

En restaurangkonsult är en professionell rådgivare som du kan anlita för att hjälpa dig att driva din restaurang smidigare och mer lönsamt. Vi kan verka självständigt eller som en del av ett företag. Vi kan anlitas för att identifiera och ta itu med specifika problem eller utmaningar med ditt företag. Eller så kan vi ge generell vägledning kring din verksamhet, anställda, ekonomi med mera, med målet att få ditt företag att nå hållbar tillväxt och framgång.

Restaurangkonsulttjänster kan inkludera något av följande: 

Vad kan du förvänta dig när du arbetar med en restaurangkonsult?

Om du redan driver en etablerad restaurang är det första en restaurangkonsult kommer att göra att lägga tid på att observera din restaurangs dagliga verksamhet, både på framsidan och baksidan av huset. Andra sätt som restaurangkonsulten kommer att få en känsla av hur du för närvarande driver din anläggning är genom att prova din meny och interagera med din personal.

Sedan kommer konsulten att ge förslag, beroende på ditt behovsområde, från förändringar av meny, inredning, varumärke och koncept, utgifter, köksdrift, kundservice, bland annat i din verksamhet. Du kommer att arbeta med restaurangkonsulten för att upprätta och implementera en handlingsplan. Det kan innebära stora förändringar – som att byta varumärke eller flytta/lägga till platser – eller mindre drastiska förändringar, som att omskola personal, implementera ny teknik, städa upp ekonomin, etc. Beroende på strukturen i ditt engagemang kan en konsult helt enkelt leverera rekommendationer och hjälpa till så att de blir framgångsrika.

Om du lanserar en ny restaurang och du planerar att anlita en konsult är det klokt att ta med dem tidigt i processen – dvs långt innan den stora invigningen , så att du har tid att luta dig mot deras expertis och agera på deras råd. Räkna med att din restaurangkonsult pratar med dig om de idéer du har för ditt företag, brainstormar över sätt att implementera dem, upprättar en plan och checkar in med dig med jämna mellanrum medan du arbetar för att öppna din anläggning. Din konsult kommer att checka in efter att du har öppnat för att säkerställa att allt fungerar som det ska. 

Vem behöver en restaurangkonsult?

Restaurangnybörjare, gamla rävar och alla däremellan kan hitta en restaurangkonsults tjänster användbara. 

För dem som lanserar en ny restaurang (särskilt ägare som aldrig har öppnat en restaurang tidigare), kan en konsult guida dem genom de nödvändiga stegen och processerna för att säkerställa att lanseringen blir så smidig som möjligt. Det kan inkludera att utveckla ett koncept, bygga ut ditt varumärke, bemanning, välja teknik och mer.

För krögare som för närvarande driver en restaurang kan en konsult hjälpa dem att hitta områden som kan optimeras eller att lösa problem som kan skada deras verksamhet. Till exempel: vissa krögare kämpar med hög omsättning; en konsult kan hjälpa dem att utvärdera anställningsprocesser och arbetsplatskultur för att säkerställa att de attraherar och behåller den bästa personalen (och förblir konkurrenskraftiga mot dina konkurenter). En konsult kan också hjälpa dig att identifiera sätt att automatisera verksamheten, sänka kostnaderna, driva effektivare marknadsföringskampanjer med mera.

Norrtälje 761 41

HEM

KONSULT

VARUMÄRKE

REKRYTERING

Copyright Misanplass.se – 2021